Pumpasoppa

Skala och hacka vit och schalottenlökarna och pumpan. Fräs sedan dessa i en kastrull tillsammans med lite olja på svag värme. Tillsätt buljongen och koka upp sakta i ca 15 minuter. Mixa ihop till en slät soppa och tillsätt matlagningsgrädde. Smaka av med salt, peppar och citron.  Ät och njut.

Ingredienser: 4 portioner

  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g skalad, urkärnad pumpa, gröp ur pumpan.
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  •  salt och peppar
  • 1 citron

 

0 inlägg refererar till eller kommenterar denna artikel.

Om webbplatsen

Dieter.nu är en webbplats för dig som vill leva ett hälsosamt liv.

Kontakta oss

Om du vill ha kontakt med oss kan du maila oss på....

Cookies

Vi använder oss av cookies för statistik och för inloggning. Ingen personlig information sparas i cookien.