Kost och rutin i vardagen

  • Okänd

Kosten är A och O hos oss människor. Vare sig vi vill gå ner i vikt, öka i vikt eller bygga upp våra muskler. Mat och vatten är det mest nödvändiga för att våra kroppar ska fungera. Läs artikeln

Fakta om protein

  • Okänd

Hur viktigt är proteiner för våra kroppar? Vad är egentligen bra med att äta protein? Vi kan dagligen läsa att om vill vi gå ner i vikt ska vi äta mängder med proteinrik kost. När vi tittar runt i livsmedelsaffärer idag ser vi proteinpuddingar, proteinbar, proteinbröd listan kan göras hur lång som helst. Läs artikeln

Första steget!

  • Okänd

Jag tror att de flesta av oss någon gång tänker: NU, nu ska jag ta tag i mig själv. Nu ska jag gå ner i vikt, eller komma igång med träningen, eller träffa någon som kan hjälpa mig reda ut mina frågetecken. Att jag drivs av känslan att jag inte är där jag vill vara i livet och med mig själv! Läs artikeln

Snabb kurs i kolhydrater

  • Okänd

Kolhydrater är ofta missförstådda av LCHF anhängare och många andra dieter som vill excludera kolhydraterna. Vi får inte glömma att det är viktigt vi äter kolhydrater och att det finns mängder av anledningar till att vår kropp och hjärna behöver kolhydrater för att fungera. Läs artikeln

Koll på fettet

  • Okänd

Behöver vi verkligen äta fett? Finns det bra fett och vilket fett är sämst? Vad menas med mättat och omättat fet, och vad är egentligen transfetter? Vissa fetter minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar medan andra ökar risken. Vissa fetter ökar fettförbränningen medan andra gör dig fet. Det finns livsmedel kan sänka det onda kolesterolet i ditt blod. Läs artikeln

LCHF frukostar

Många som startar med LCHF känner att just frukostarna är den svåraste måltiden. Vi är ofta vana vid smörgåsar och flingor på morgonen och har då lite svårt att hitta snabba lätta alternativ. Oftast ska även frukosten i vardagen gå så snabbt och enkelt att tillaga så här kommer några enkla men framförallt goda och mättande LCHF recept på frukostar. Läs artikeln

Om webbplatsen

Dieter.nu är en webbplats för dig som vill leva ett hälsosamt liv.

Kontakta oss

Om du vill ha kontakt med oss kan du maila oss på....

Cookies

Vi använder oss av cookies för statistik och för inloggning. Ingen personlig information sparas i cookien.