Att komma igång med träningen

  • Okänd

Alla vet att vi bör träna på ett eller annat sätt, men ändå är det inte en självklarhet att du tar dig tid att träna. Men alla har faktiskt tid och träna det är en fråga om prioritera. Att träna måste inte innefatta massa timmar på gymmet eller gympa pass flera gånger i veckan. Utan att avsätta 30 minuter om dagen i någon form av vardagsmotion räcker långt och är faktiskt den viktigaste motionen du kan ge dig själv Läs artikeln

Kom igång efter semestern

  • Okänd

Nu börjar dom flesta komma tillbaka efter sin semester. Många har kanske inte bara tagit semester från sina arbeten utan även från sina övriga rutiner. Du har kanske valt sovmorgon utan att väckarklockan ringt kl. 5 och dragit iväg dig till gymmet. Du har kanske ätit långa härliga frukostar ute i solen istället för en hälsosam smoothie eller gröt. Kanske har du istället för kvällspromenaden valt att sitta kvar med ett glas rosé med dina vänner. Och visst kan vi även behöva semester från alla våra vardagliga aktiviteter. Men hur hittar vi tillbaka till dem? Läs artikeln

Fem dagars ficktest även kallad Five day pouch test

Dieten eller metoden är främst framtagen för de som är överviktsopererade för att ”återställa” sin operation. Egentligen är metoden en variant av LCHF nollning men denna dieten håller på i fem dagar, sen ska du vara ”återställd” Med ordet ”återställd” menas att du är tillbaka till hur det var de den första tiden som nyopererad när din kropp och framförallt mage skickade ut signaler när du var mätt. Läs artikeln

Tips att klara av 5:2 dieten och fasta

Oavsett vilken diet eller fasta man väljer att börja med så är målet alltid det viktigaste. För att lyckas måste målet vara klart och tydligt. När man gå på 5:2 dieten eller annan diet med fasta är ett tydligt mål och motivation. Målet sätter du enkelt upp och stanna gärna ofta upp och reflektera och över dina svar du skrivit ner när målet känns långt bort och när motivationen är svag. Läs artikeln

Snabba och enkla mellanmål med GI

Att lyckas med en diet är planering A och O, är du förberedd så kommer du också lyckas. När hungern känns i magen och blocksockret faller är steget lätt att ta en choklad eller en macka. Att välja bra och nyttiga mellanmål hjälper dig att hålla din diet och din vikt. Men framförallt hjälper dig att må bra och ha ett stabilt blodsocker. Läs artikeln

Om webbplatsen

Dieter.nu är en webbplats för dig som vill leva ett hälsosamt liv.

Kontakta oss

Om du vill ha kontakt med oss kan du maila oss på....

Cookies

Vi använder oss av cookies för statistik och för inloggning. Ingen personlig information sparas i cookien.